OPIS

Rekonstrukcija i adaptacija zgrade Doma zdravlja uključivala je zamjenu pokrova krovišta, toplinsku izolaciju i parnu branu stropa, te izvedbu toplinske izolacije fasade i zamjenu vanjske stolarije.

PREGLED

Vrsta projekta Pomoćna zgrada javne namjene
Lokacija Velika Pisanica, BBŽ
Investitor Općina Velika Pisanica
Vrijeme 2017.

Toplinska fasada izvedena je Jubizol fasadnim sustavom, za koji posjedujemo potrebne certifikate, debljine stiropora 10 cm.

Postojeći pokrov od azbestnih ploča zamijenjen je novim pokrovom od pocinčanog – plastificiranog – trapeznog – bojanog lima debljine 0,55 mm sa filcom protiv kondenzacije, a postojeće azbestne ploče zbrinute su na odgovarajući način vodeći pritom brigu o zaštiti okoliša. Parna brana i toplinska izolacija stropa izvedene su kamenom vunom debljine 20 cm te paropropusnom i PE folijom.

Pored navedenih radova bilo je potrebno zamijeniti postojeću drvenu novom PVC trokomornom stolarijom, a što je uključivalo i obradu unutarnjih špaleta te ugradnju prozorskih granitnih klupčica.

Izvedba fasade je specifična zbog toga što se radilo o montažnoj zgradi tipa Marles kojoj je postojeća vanjska obloga bila izvedena gipsanim pločama na drvenoj podkonstrukciji, stoga je i montaža vertikalnih cijevi oborinske odvodnje zahtjevala razmjeravanje konstruktivnih dijelova zgrade radi montaže ovjesa.

    Općina Velika Pisanica
© 2018 Grad-IM